Omgeving

Le Marche (Naast Toscane en Umbrie) is een regio aan de Adriatische kust, een kuststreek waar prachtige brede stranden zich afwisselen met steil in de zee afdalende rotsen. Deze is 180 kilometer lang en er zijn voldoende mogelijkheden voor een heerlijke strandvakantie. De kustlijn in Le Marche is eigenlijk onder te verdelen in grote en kleine badplaatsen. De grote badplaatsen zoals bijvoorbeeld Rimini, Fano, Marrotta en Senigallia kennen een bruisend nachtleven met vele hotels, barretjes en winkeltjes aan de promenade.

Le Marche

De geschiedenis van Le Marche laat zien dat verschillende beschavingen dit gebied getekend hebben. 500 indrukwekkende stadspleinen, 106 kastelen, 15 forten en 170 fortificaties, 24 archeologische opgravingen en 71 historische theaters waarvan er nog 42 in gebruik zijn. En natuurlijk zijn er kerken, duizenden kerken waarvan 200 in vroeg-Romeinse stijl. Ook behoorde Le Marche ooit toe aan het Vaticaan.

Er is geen plek waar niet te genieten valt. De kleine dorpjes in de heuvels hebben vooral hun eigen tradities behouden. De heuvels zijn glooiend en bieden je prachtige vergezichten. Een zeer gevarieerde flora en een typische fauna maken deze regio zo uniek. De steden Urbino en Pesaro in het noorden maar ook Macerata, Assisi en Ascoli Piceno meer zuidelijk zijn absoluut een bezoek waard. Met hun vele kronkelende straatjes, knusse pleintjes en oude kerken. Ondanks de aanwezigheid van vele bezienswaardigheden is dit gebied nog altijd niet ontdekt door het massatoerisme en dat maakt het juist zo interessant.

In de buurt vindt je de plaatsen Gubbio, Fano, Senigallia en vergeet in Pergola het museum van de Bronzi Dorati niet, waar beelden uit de romeinse tijd te bezichtigen zijn. Rimini is op ongeveer 5 kwartier rijden en is een van de bekendste badplaatsen aan de Adriatische kust. De Monte Conero is prachtig, maar je kan ook heerlijk wandelen op de Monte Catria of de Monte Cucco. De grotten van Frassasi zijn een must! Het zijn de grootste druipgrotten van heel Europa. klik op de navolgende weblink voor een virtuele tour: www.frasassi.com/