Kamperen in Le Marche

Voor liefhebbers die op zoek zijn naar een locatie die alle ingrediënten biedt voor een puur natuur en comfortabel kamperen in Italië, beschikt Casa Tartufo over een kleine camping die ruimte biedt aan drieëntwintig kampeerplekken op verschillende terrassen welke midden in het door ons gecultiveerde truffel gebied zijn ingericht. Dit betekent dus ook dat je het kamperen in Italië doorbrengt onder de kenmerkende eikenbomen uit de streek. Niet alleen bijzonder mooi, maar ook erg praktisch. De eikenbomen voorzien de kampeerplaatsen in de zomer namelijk van de broodnodige schaduw.

De camping van Casa Tartufo is kleinschalig en knus van opzet en behoudt daardoor zijn gemoedelijke sfeer. Er is voldoende ruimte voor iedereen en het is nooit te druk. De camping is gelegen op een hoogte van 586 meter, waardoor het panoramische uitzicht over de velden en heuvels van Le Marche tot aan de Adriatische kust werkelijk schitterend is. Een meer ‘puur natuur’ gevoel zul je tijdens het kamperen in Italië niet snel beleven. Daar komt ook nog eens bij dat onze camping over het algemeen als een echte ‘eco camping’ is ingericht.

Aangrenzend aan ons complex, en dus ook de camping, begint direct het bos, waar men uitgebreid kunt wandelen of fietsen. En voor wie tijdens het kamperen in Italië van een picknick of ontbijt bij de tent wil genieten, kan gebruik maken van de dagelijks vers brood service van Casa Tartufo!

Van alle gemakken voorzien

Alle vakantie appartementen hebben ieder een eigen karakter en een bijzonder sfeervolle inrichting, geheel in de stijl van de le Marche streek. Of je nu een appartement wilt met meerdere slaapkamers, een appartement met een eigen terras of een romantisch appartement voor met z’n tweeën; tijdens een verblijf op Casa Tartufo wordt je geheel op je wenken bediend! 

De vakantie appartementen van Casa Tartufo bevinden zich in het oude gedeelte van ons complex. Het huis is tussen de 250 en 300 jaar oud en bevat vele oude details. Voorheen was dit een echt Italiaans landhuis, waarbij de eigenaar vele hectare land in zijn bezit had om typische Italiaanse producten uit Le Marche te verbouwen.

De appartementen zijn overigens ook bijzonder goed geïsoleerd, zo is de dunste muur 60 cm en de dikste muur maar liefst 120 cm dik! Hierdoor blijft in de zomer de warmte en in de winter de kou buiten. Mocht het desondanks toch te warm of te fris zijn, dan zijn de vakantie appartementen voorzien van zowel verwarming als airco.

Casa Tartfuo beschikt in totaal over zes vakantie appartementen:

✓  Twee maal een twee persoons appartement, met de mogelijkheid tot het plaatsen van een extra bed (appartementen Due en Quattro)

✓  Vier maal een vier persoons appartement,waarvan drie appartementen met de mogelijkheid tot het plaatsen van een extra bed (appartementen UnoTreCinque en Sei)

Appartementen Uno en Due zijn te koppelen tot een zes persoons-appartement en Cinque en Sei tot een acht persoons-appartement.

Kamperen in Italië met extra comfort

Geniet je liever van iets meer luxe tijdens het kamperen? In dat geval bieden onze safari tenten een ideale uitkomst. De safari tenten staan verscholen in het eerder genoemde bos en bieden privacy en uitzicht over de typische Italiaanse landerijen en dorpjes van Le Marche.