Een verblijf op Casa Tartufo biedt voor ieder wat wils. Zo kun je niet alleen genieten van een stuk rust en ontspanning, ook is het mogelijk om deel te nemen aan een aantal leuke activiteiten voor jong en oud. Van vers gebakken pizza’s tot wijn proeven bij de lokale wijnboeren van Le Marche, Casa Tartufo is van alle markten thuis. En heb je graag een andere wens? Laat het ons dan gerust weten! 

Onze activiteiten

Casa Tartufo_pizza

Vers gebakken pizza’s uit eigen oven

Wist je dat je op Casa Tartufo ook kunt genieten van vers gebakken pizza’s? Wij beschikken namelijk over een eigen originele Italiaanse hout gestookte pizzaoven! Als een ware pizzabakker zorgt gastheer Benjamin ervoor dat ook de inwendige mens op Casa Tartufo optimaal wordt verwend. Een stukje puur Italiaanse traditie, dat het verblijf op onze locatie extra bijzonder maakt.

Regelmatig worden er pizza avonden georganiseerd, gezellig met z’n allen eten aan lange tafels op een Italiaanse manier!

Activiteit_Pranzare

Pranzo di Mamma

Iedere vrijdag (alleen in het voorseizoen) nemen wij – Benjamin en Sabine – onze gasten mee naar een nabijgelegen Agriturismo. Om daar te genieten van een typische ‘pranzo di mamma’. Geheel in de Italiaanse stijl met zijn allen aan een lange tafel, gedekt met wijn en brood uit de streek en een 4 gangen ‘pranzo’ waarvan het water je in de mond loopt.

Olijfolie proverij

Wilt u graag weten hoe van olijven olijfolie wordt gemaakt, hoe u de verschillende soorten olijfolie van elkaar kunt onderscheiden en hoe de verschillende soorten olijfolie smaken? Wij organiseren een rondleiding met proeverij bij olijfolieproducent “Oleificio Rosini”. Dit bedrijf wordt gerund door een echte Italiaanse familie. Het hele gezin werkt in het bedrijf. Samen met één van de dochters van de eigenaar leren we u alles over olijven en olijfolie.

Activiteit_Wijnproeven

Wijnproeverij

Fijnproevers… of beter gezegd ‘wijnproevers’ worden iedere week bij wijnhuis “Terra Cruda” op hun wenken bediend. De allerbeste wijnen uit deze streek worden speciaal voor onze gasten ontkurkt, waarbij het verhaal achter de wijnen tijdens een uitgebreide rondleiding in het Engels wordt verteld. Het proeven van de wijnen gebeurt onder het genot van een ‘affitate’ (een mix van salami en kaas).

Wandelen in de omgeving

We hebben een professionele gepassioneerde wandelgids in de arm genomen om de mooiste plekjes te ontdekken van het (nog veel te onbekende) prachtige Le Marche. Onze gids brengt onze gasten op de mooiste plekken, waarbij zal worden genoten van een adembenemend uitzicht en prachtige flora en fauna. De gids spreekt uitstekend Engels. Afhankelijk van de groepssamenstelling zal gekeken worden welke routes er gewandeld gaan worden.

Casa Tartufo_activiteiten

Een bezoek aan de zwavelmijnen

Casa Tartufo bevindt zich in een gebied waar vroeger zwavel werd gewonnen. Sinds 2015 is er een gedeelte van deze zwavelmijnen gerestaureerd en toegankelijk gemaakt voor publiek. Iedere maandagmiddag wordt er onder begeleiding van een Nederlandse gids een rondleiding gegeven.

Meer weten of deelnemen?

Wil je graag meer weten over een specifieke activiteit? Neem dan even contact met ons op.
Het reserveren of opgave voor deelname aan een activiteit kan gedurende het verblijf.